Хасково

11 първи места за „Рона“ от Нови Сад

"Рона"Танцьорите от хасковския балет „Рона“ се завърнаха след успешно участие на международния фестивал „Dance Fest Novi Sad“ в Сърбия.

16-те възпитаници на хореографа Милена Налбантова спечелиха 11 първи, 14 втори и 9 трети места, като 34 от техните 52 танца са наградени.

Радослав Божилов на 3 годинки и половина пък е бил най-малкият танцьор на феста, който е участва и в промовидеото на състезанието. Освен това Радослав спечели и 7 медала.

Налбантова заяви, че е изключително доволна от своите танцьори, като специално отличи и Делина Делчева, Ивет Иванова и Виктория Ламбрева.

От „Рона“ дадоха и две специални награди на сръбския фестивал. Едната е за южноафриканката Шарлиз Ментиез – за най-добър солист и за най-добра група – на „City dance studio“ от Нови Сад. Шарлиз е с ваучер за безплатно настаняване на хасковския фестивал „Вълшебен свят“, а сръбската формация е с ваучер за безплатно участие.

Заедно с хасковския балет в Сърбия бе и Венета Въжарска от община Хасково. Тя е съобщила, че от следващата година „Вълшебен свят“ ще бъде включен в културния календар на общината. Това означава, че фестът ще получи солидно общинско финансиране.

 "Рона"  "Рона"

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button