Хасково

Три бронзови медала за ПМГ от силни турнири по информатика

МедалистиТри бронзови медала спечелиха възпитаници от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“ от два силни турнира по информатика, похвалиха се от елитната гимназия.

От 22 до 24 ноември 2013 г. в Шумен се проведе Тринадесетият национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов“. Паралелно с това състезание се състоя и Международен турнир по информатика, в който участваха отбори от Гърция, Македония, Молдова, Русия, Сърбия и България. В единия от българските отбори – младша възраст беше включен възпитаникът на ПМГ Димитър Карев.

На турнира Математическата се представи с петима участници: Добрик Георгиев – 10 клас,  Димитър Карев – 9 клас, Александър Георгиев – 8 клас, Ралица Манолова – 8 клас и Христо Белев – 7 клас. Регион Хасково беше представен и от още едни състезател – Стоян Малинин,  ученик в 5 клас на ОУ „Иван Вазов“ – Свиленград, който се обучава в школата на Телерик към ПМГ.

Финалното класиране е повече от достойно – то добавя още три бронзови медала към богатата колекция от отличия на гимназията. Димитър Карев спечели бронзов медал от Международния турнир и е първи сред състезателите от България. В българската класация заема трето място и завоюва втори бронзов медал. Александър Георгиев – трето място и бронзов медал, Стоян Малинин също е трети, Добрик Георгиев се класира на 12 място в своята възрастова група, а Ралица Манолова и Христо Белев – съответно на 24 и 25 място.

В ПМГ се обучават две групи по информатика с ръководители Коля Петрова и Гергана Петрова.

Призовите места на учениците от ПМГ на 13 областен математически турнир са: трети места за Панайот Маринов и Рая Минчева, Божена Лозева – първо място, Тодор Стойнов – второ място, Йоана Георгиева – трето място, Димитър Ряпов – първо място, Кристиян Ангелов – второ място.

С признати отлични оценки за кандидатстване във ВУЗ са: 5,80 – Тонка Желева, Васил Дойчев, Христо Йорданов и 5,60 – Ангел Костадинов, Борислав Гачев, Димитър Димитров, Николина Сашева, Ружа Емилова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Съученичка
Съученичка
27.11.2013 16:56 16:56

Защо ПМГ си преписват заслугите за тези успехи, след като всички знаем, че тези ученици посещават ЧАСТНИ уроци и К*РСОВЕ, от където всъщност получават подготовката си!

До "Съученичка"
До "Съученичка"
27.11.2013 17:32 17:32

„В ПМГ се обучават две групи по информатика с ръководители Коля Петрова и Гергана Петрова.“ Ако не си го прочела това, заповядай. Подготовката на състезателите е от училището. Може да се ходи на някакви частни уроци, но главната подготовка става точно в училището. Да не говорим, че в Хасково не се провеждат никакви частни школи – нито по информатика, нито по математика. По математика може да се намерят частни уроци, но се съмнявам там да се занимават със състезания.

guest
guest
27.11.2013 18:43 18:43

Не е важно кой как се подготвя, важни са резултатите. А срещу името на децата на националните състезания стои ПМГ. Ако някой има желание може да види в сайта на турнира в каква конк*ренция са постигнати тези резултати. Да са живи и здрави и нови успехи!

бивш
бивш
28.11.2013 9:55 9:55

Аз завърших тази гимназия преди две години.
Госпожите по информатика хич ги нямаше. По математика същата работа. Решават задачките от техните тетрадки. При непозната задача госпожата истерясваше и даже ни обиждаше, че сме тъпи и трябвало сами да си я решим… за да се научим.

informatik
informatik
28.11.2013 14:48 14:48

“Аз завърших тази гимназия преди две години.

Госпожите по информатика хич ги нямаше. По
математика същата работа. Решават
задачките от техните тетрадки. При
непозната задача госпожата истерясваше и
даже ни обиждаше, че сме тъпи и трябвало
сами да си я решим… за да се научим.“
ТИ СИГУРНО СИ БИЛ В „Г“ ПАРАЛЕЛКА
хаха

teacher
teacher
28.11.2013 16:13 16:13

Браво на наградените ученици! Желая им още много такива отличия!

Възмутен
Възмутен
28.11.2013 20:40 20:40

За огромно съжаление, децата трябва да пишат,че са от ПМГ Хасково,но учителите там нямат и най-малка заслуга за постиженията имИначе с охота се кичат с техните лаври.Оставят навсякъде децата да се оправят сами-явно,защото са много заети със себе си,а после се бият в гърдите,че учениците,които успяват въпреки тях, са от ПМГ!!!!!!!!!

Back to top button