Хасково

Показват алтернативно изкуство в Математическата

ИзложбаИзложба „Алтернативно изкуство“ бе открита във фоайето на хасковската ПМГ „Боян Петканчин“.

Инициативата е на ръководителя на сдружение „Икар“ Антоанета Станчева и е по програмата МИКЦ. По думите на Станчева темата на изложбата е уникална за България. Експозицията представя едни от най-изтъкнатите творци на 20-и век в концептуално изкуство, сюрреализъм, кубизъм и инсталации.

Изложба„Тези автори са близки като манталитет до младите хора. Целта на изложбата е да повиши визуалната култура на младежите, които все по-често кандидатстват специалности като архитектура, урбанизъм и дизайн“, каза Станчева. Тя посочи, че експозицията е подредена от екип специалисти, а в основата е Николай Колев.

В изложбата има препратки към български автори на световно ниво като Христо Явашев – Кристо, Жорж Папазов, Георги Божилов – Слона и Димитър Войнов.

Изложбата ще остане в гимназията до Нова година. Идеята на Станчева е през 2014-а експозицията да обиколи и други училища в областта.

Изложба   Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button