Хасково

4 см сняг: Пътното пусна 10 снегорина

Снегорини, архивСнежната покривка в Хасково вече е 4 сантиметра, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория в областния град.

От Областно пътно управление (ОПУ) казаха, че вече са излезли 10 снегорина от база „Крепост“. За сега машините чистят и опесъчават главните пътни артерии. Целта е да се избегне заледяването на пътищата с падането на температурите през нощта. От ОПУ посочиха, че при необходимост снегорините ще излязат отново. Преди половин час снеговалежът е обхванал и община Тополовград.

Хасковските метеоролози допъниха, че е възможно сняг да вали и през нощта, но до утре ще спре. Температурата в Хасково в 14.30 часа бе 0.2 градуса, а утре максималните ще бъдат 4-5 градуса.

Обстановката в община Хасково е спокойна, каза за Haskovo.info замкметът Златимир Желев. Той уточни, че за сега няма нужда от пускането на снегорини в града. Такъв е бил пратен в Гарваново, където на пътя са се образували коловози от сняг. Желев допълни, че вече се дават дежурства и при необходимост по-стръмни улици ще бъдат опесъчени. Замкметът посочи, че общината разполага с 500 тона пясък и 300 тона сол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button