Хасково

И комисията по образование допусна докладната за таксите в забавачките

Протест, архивС два гласа „за“ и един „против“ Постоянната комисия по образование, култура и вероизповедания допусна до разглеждане на предстоящата сесия скандалната докладна за увеличаване на таксите в детските градини.

Тонка Койчева и Светослава Стоянова от „Коалиция за Хасково“ подкрепиха предложението на кмета таксата в забавачките в града да стане 70 лева, в селата – 45, а 5-6 -годишните деца да заплащат по 3,30 лева на ден за храна.

Единствено председателят на комисията Иван Панайотов от ГЕРБ гласува „против“, обяснявайки, че според него докладната е немотивирана и не е убеден, че увеличаването на таксата се налага без да са търсени други варианти за неутежняване на семейните бюджети на родителите.
Панайотов обясни, че ще търси отговор на въпроса как се формира цената на хранодена на децата, както и какви са параметрите на договора с фирма „Дусман“ с цел да стане ясно нормална ли е реакцията на възмутените майки.

Реакцията на родителите не е ненормално, но ние не трябва да забравяме, че освен майки и баби сме и граждани на този град„, коментира Тонка Койчева. Въпреки опитите и на Станислава Стоянова да убеди Панайотов, че увеличаването на таксите за детски градини е наложително, председателят на комисията бе категоричен, че мисията на една община е да осигурява достъп до образование и ако събираемостта на таксите е ниска, то трябва да се потърсят начини да подобряването й.

Така всичко отново е в ръцете на общинските съветници, които ще дадат своя глас в петък на сесията на местния парламент.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ттттттт
ттттттт
27.11.2013 18:15 18:15

А защо е нужно да се ползват услугите на кетъринг фирма?

ррр
ррр
27.11.2013 20:48 20:48

За да се вземе процента!!!

ХМ
ХМ
27.11.2013 23:29 23:29

ХЕМ УБЕЖДАВА ,ХЕМ ГЛЕДА С ВЛАЖЕН ПОГЛЕД НАПРЕД

Back to top button