Хасково

18 паралелки с военно обучение от 2 декември

Ученици, архив18 паралелки в три хасковски училища започват военно обучение от 2 декември, съобщи началникът на Областния военен отдел подполковник Славчо Колев.

Школата, в които началната военна подготовка за учениците в 9 и 10 клас започва от първия срок са ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ (по 5 паралелки), ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ (по 3 паралелки) и СОУ „Васил Левски“ (по 1 паралелка). Военни и цивилни лектори от военното окръжие ще запознаят децата с 5 теми в часа на класния ръководител и то в негово присъствие, обясни подполковник Колев. Той уточни, че лекторите няма да получават възнаграждение.

Всички останали 25 училища в Хасковска област, където трябва да се проведе военното обучение, ще го направят през втория срок, допълниха от военния отдел.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button