Хасково

Майки с ново писмо до кмета заради таксите в детските градини

МайкитеПисмо до кмета на Хасково Георги Иванов ще изпратят хасковски майки. То ще бъде пуснато в кутията на градоначалника в петък, когато докладната записка  за увеличаване на таксите в детските градини в Хасково трява да бъде гласувана от местните парламентаристи. 

В писмото си до градоначалника хасковските майки казват, че са обезверени и им е болно, че гледат децата си „в градина, поливана с омраза, ксенофобия, мафия и всякаква друга помия, погълнати от плевелите на безразличието“.

За да се даде гласност на писмото, майки от фейсбук групата „Не на увеличението на таксата за детска градина“ призовават всеки, който се е трогнал от текста да го публикува на собствената си стена в социалната мрежа, както и на тази на кмета Георги Иванов и Община Хасково.

Ето и пълният текст на писмото:

ДО инж. Георги Иванов
КМЕТ на Община Хасково

Не е срамно да си беден в тази държава, нашата, срамно е да си дете и да се налага да работиш, защото няма работа за родителите ти в държавата. Не е срамно да износваш дрехите на сестра си и брат си, срамно е да се подиграваш на хората, които го правят. Не е срамно да поискаш пари назаем, срамно е да ги профукаш за ненужни неща. Не е срамно да нямаш пари да нахраниш децата си, срамно е с тези пари да си купиш палати, коли и т.н. Не е срамно да си беден, срамно е, че Вие управляващите в нашата държава ни докарвате до там! Никой нормален, обичащ родител не би искал децата му да стоят в тази вече изгнила отвътре държава (град). Тези малки цветя не могат да растат в градина поливана с омраза, ксенофобия, мафия и всякаква друга помия, погълнати от плевелите на безразличието. И докато техните родители биват призовавани да емигрират, те ще бъдат призовавани да се върнат. Не за друго, а просто защото вече няма да има кой да плаща данъци, нито пък скъпите такси на елитните ни градини в собствения ни град. В края на живота ви г-н Иванов, като кмет, няма да бъде важно колко коли имате в гаража си и в какви палати сте живял. Важно ще бъде колко живота сте променил, на колко хора сте повлиял и на кого сте помогнал! Христос е имал златно сърце и дървен кръст, а повечето хора като Вас имат златни кръстове и дървени сърца. …. А може би не съм права, не знам. Може би в момента говори обезвереното ми „АЗ“, на което му е болно и грозно да гледа случващото се. Безнадеждно е само, когато ковчега падне в земята. Всичко останало може да се поправи!!!

От името на групата:
„Не на увеличаването на таксата за детска градина“
Ваня Ангелова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ana
ana
28.11.2013 14:16 14:16

glas v pystina. taka 24 godini.

Анонимен
Анонимен
28.11.2013 19:22 19:22

пак не идвайте да гласувате / т.е. мангалите от Република да си изберат Жорето и гъзолизците му/ и пак 4 години след това се вайкайте защо сме най скъпият град!

Apostol
Apostol
28.11.2013 21:46 21:46

Във връзка с изказването по повод протеста на майкте срещу вдигането на таксите за детски градини, че общината не е социално учреждение а работела на основата на икономически анализи, бих припомнил, че общината освен административни ИМА И социални ангажименти и функции (училища, болници, социални заведения и т.н.). Г-н кметът вече така е свикнал да гледа на кметството като фирма, на която е изпълнителен директор, че дори не се усеща какво говори. Надявам се поне будните хора да усетят разликата и на следващите избори да го покажат по-активно и ясно!

ПЕТЯ
ПЕТЯ
29.11.2013 19:43 19:43

родителите също не са социално заведение че да плащат на общината разходите.

Back to top button