Хасково

Майки „подариха“ бебе на кмета, отложиха сесията

ПротестДнешното заседание на хасковския общински съвет не се състоя.

Сесията бе отложена заради бурното недоволство на над 200 протестиращи в заседателната зала срещу искането на кмета Георги Иванов за поскъпване на таксата за детска градина с 20 лв.

В 8.30 часа пред сградата на кметството се събра голяма група симпатизанти на гражданското сдружение „България без цензура“ на Николай Бареков и трийсетина хасковски майки. Повечето от поддръжниците на Бареков бяха младежи от цялата страна. Първоначално те блокираха бариерата към паркинга на общината с викове „оставка“.

ПротестСлед пристигането на доскорошния тв водещ всички влязоха в залата на общинския съвет, която се оказа тясна. Скандиранията срещу кмета продължиха, включително и на мегафон.

На няколко пъти кметът и председателят на местния парламент Иван Иванов се опитаха безуспешно да успокоят духовете. Даниела Колева от Евромайки се опита да връчи на Георги Иванов бебе в кошница, след което група малчугани започна да пее детски песнички. Иван Иванов отложи началото на заседанието с половин час. Бареков пък призова младежите да излязат навън и в залата да останат само майките.

По време на паузата се проведе импровизиран председателски съвет. На него председателите на сесийните групи, с изключение на БСП и ГЕРБ, взеха решение да отложат сесията. Шефът на общинския съвет каза, че сесията ще бъде проведена в срок, като датата тепърва ще се опредли. Това може да стане след седмица или по-късно. Аргументът на Иванов бе, че сега обстановката не позволява провеждането на нормално заседание в което да се чуе всяко мнение.

ПротестБареков и майките посрещнаха с аплодисменти решението и го приеха като свой успех. Те се заканиха да повторят протеста и при следващата сесия, на която ще се обсъжда скандалната докладна.

Георги Иванов коментира случилото се като жалка работа. „Това е политически пиар на признат от съда клеветник. Тук е пълно с момчета от образуванието „Сила“, аз ги познавам, това е една акция. Те не дават изход от ситуацията, а просто казват, че не трябва да е така.“, заяви кметът. Той допълни, че майките си имат своя правда, но подчерта, че общината не може да продължи сегашното субсидиране на детските градини. Сред причините градоначалникът посочи и задължителните посещение на децата на 5 и 6 г.

От 2006 г. не сме пипали таксите за детска градина, а за 7 г. колко неща се промениха. Това увеличение е веднъж на 10 г.“, каза още кмета.

Иванов допълни, че общината няма допълнителни приходи, с които да компенсира увеличените разходи. Иванов посочи, че при управлението на ГЕРБ повечето общини са си получили военните имоти, а Хасково – не.

Видео Вижте видео репортаж

Протест  Протест 
 Протест  Протест
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сони
Сони
29.11.2013 11:13 11:13

И пак в този момент за военните имоти говори и ламти.Този човек доказа,че ще е кмет на тая община докато не прилапа така апетитните военни имоти.Това му е целта на цялото 14 год. вече кметуване скъпи съграждани.

ави
ави
30.11.2013 9:10 9:10

Дано Бареков стане министър -председател та България да се оправи! Хубаво, че има българи като него!

Петя
Петя
29.11.2013 16:50 16:50

Браво Росе! Гордеем се с теб,така да знаеш! Пък нека ни дойде насреща този! Че сме яки,яки сме,ама да внимава оттам нататък с приказките по адрес на Хасковлийските МОМИ-не сме лесни и лесно се не даваме и глави не скланяме!

a
a
29.11.2013 15:42 15:42

тоя пумияр бареков да не се присламчва като паразит към всеки протест, нагледахме се на месии в последните години!

РОСИЦА
РОСИЦА
29.11.2013 14:35 14:35

Браво за способноста Ви да пишете така звучно и ясно.
Сомо немога да разбера ВИЕ в качеството си на какъв,обсъждате и обвинавате хората.Аз „алчна мома от Хасково „ли съм?
Много искам да се запознаем лично,АКО ИМАТЕ СМЕЛОСТ ДЕ и да ми кажете в очите какава съм!!!
НИКОГА НЕ ЗАСТАВАЙ СРЕЩУ МАЙКА В БЕЗИЗХОДИЦА И НЕ НАПАДАЙ ДЕЦАТА Й.НЕЗНАЕШ НА КАКВО Е СПОСОБНА ЕДНА МАЙКА.
НЕКА ВИДИМ КОЛКО СИ МЪЖ!!!И ЕЛА ДА ГОВОРИШ С МОМИТЕ НА ХАСКОВО И ДА ВИДИМ КОЙ Е ПЛАТЕН

Ралин Драгоев
Ралин Драгоев
29.11.2013 14:32 14:32

Не може всичко да се получава на готово.След като искаш, трябва и да дадеш.

ehoooooooooo
ehoooooooooo
29.11.2013 13:53 13:53

pari nema kmete za kvo uvelishenie govorish rabota nema

Цецо-руснЯка
Цецо-руснЯка
29.11.2013 12:48 12:48

Изтривалката за обувка на Цветан Василев е намерил алчните моми в Хасково много бързо. Гледам всичките са убави, бели и охранени булки, на високи токченца, и облечени като.фолк-певици. А отзад момчета с качулки!

Заработват руските пари, дошли от другаря Путин.
Слугите на диктатора нямат нужда да знаят защо са слуги, важно е да мушнат в джобовете. А дилтотора Путин умря от страх пред конк*ренцията на пазарната икономика, затова впрегна парите от нефт и газ, да разбиват демокрацията!

Боклуците на България-Цветан Василев, Бареков, Каракачанов, Сидеров и тая плът, която купуват за петдесет лева, много ще плачат от глупостта си!

rumi
rumi
29.11.2013 12:21 12:21

дошъл и в Хасково 🙂

тоня
тоня
29.11.2013 11:20 11:20

ех. кмете .боли те г..за за тези военни имоти-не можеш да си получиш процентите за тях

гражданин
гражданин
29.11.2013 11:17 11:17

Само Бареков и Калинчето ни трябваха, да сипят само сол в раната и да се бият в гърдитее….

браво
браво
30.11.2013 11:10 11:10

статията добре ,ама видеото много прокметско бе хора.защо така и на вас ли взе да плаща той мустакат тарикат направо все едно нищо не се е случило според вашия видеорепортаж нещо тралала и хоп едни луди майки крещят , дайте по0-професионално че е срамно нета да са по-обективни от вас.

Back to top button