Регион

Производители на ориенталски тютюн готвят протести

ТютюнопроизводителиПроизводители на ориенталски тютюн от Южна България готвят протести срещу фирмите, които изкупуват продукцията им.

Причината според стопаните е, че други години по това време вече са били продали стоката си, а тази година все още не е продаден и един килограм ориенталски тютюн в страната.

ТютюнопроизводителиРумен Манчев от години изкарва прехраната си като отглежда ориенталски тютюн. Тази година е обработил 170 дка земя и е произвел 35 тона ориенталски тютюн.

Намираме се в безизходица“, коментира пред Haskovo.info Манчев. Ако още малко изкупната кампания се забави, качеството на произведената продукция ще се влоши. Причината е, че стопаните не разполагат със складове с необходимата вентилация и температурни режими, които могат да съхранят тютюна.

ТютюнопроизводителиОпитват се да ни извиват ръцете. Никоя фирма, която изкупува ориенталски тютюн не дава обяснение защо се бави кампанията. Не сме водили никакви реални преговори с никой“, бе категоричен Румен Манчев.

Той и колегите му апелират към фирмите да започнат изкупната кампания. В противен случай стопаните са готови на протестни действия в цялата страна.

ВидеоВижте видео репортаж

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button