Хасково

АПИ търси фирма да довърши пътя до Баните

Път, архивОт Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обявиха обществена поръчка за фирма, която да довърши ремонта на пътните отсечки Хасково-Минерални бани и Ивайловград-Славеево, съобщиха от Областно пътно управление.

Заделеното за ремонта финансиране от оперативна програма „Регионално развитие“ е 2 млн. лв. Оферти се набират до 13 януари, а изпълнителят ще бъде избран на база икономически най-изгодна оферта. Срокът за ремонтите е 60 дни. В обществената поръчка могат да участват строителни фирми с достъп до собствен ресурс 210 000 лв. и оборот за последните 3 г. поне 6.29 млн. лв.

Haskovo.info припомня, че ремонтът на 12.6-километровата отсечка от Хасково до Минерални бани започна в началото на юли 2011-а. Той бе замразен през септември миналата година. Там остава да се нанесат два износващи плаща, по трасето няма и хоризонтална маркировка, а ограниченията на скоростта са от 30-40 км/ч.

До тук се стигна след като АПИ прекрати договора с изпълнителя „Пътстрой“ заради неспазване на сроковете. Същата фирма ремонтираше и отсечката Ивайловград-Славеево с дължина 4.321 км., който също бе замразен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.12.2013 22:14 22:14

То вече този път стана за основен ремонт.Пропаднал е на много места….

Back to top button