Регион

4 автобуса от Баните молят владиката за ремонт на 3 църкви

ЦъркваПоне 4 автобуса с миряни от Минерални бани ще отпътуват в четвъртък за Пловдив, събщи кметът на общината Мюмюн Искендер.

Той обясни, че хората няма да протестират, а мирно ще поискат среща с пловдивския митрополит Николай. Целта е владиката да каже дали ще се ремонтират три от църквите в общината или не.

Както Haskovo.info писа Баните спечелиха финансиране по оперативна програма „Развитие на селските райони“ за ремонт на православните храмове в общинския център, Сусам и Сърница. Има избрана и фирма изпълнител, но се чака митрополията да подпише договора с фирмата строител. По думите на Искендер обаче от там необяснимо мълчат с месеци и общината може да загуби 1 100 000 лв. Крайният срок, до който дядо Николай трябва да подпише за ремонта на църквата „Св. Георги“ в Минерални бани е 12 декември, а за другите два храма изтича през февруари 2014-а.

Искендер допълни, че общината иска да кандидатства и за ремонт на църквите в Горно Брястово и Сираково, но ако спънките от Митрополията продължат, това най-вероятно няма да стане. За сметка на това общината има спечелени проекти за ремонт на джамиите в Сърница и Караманци, които вървят по план, защото няма спънки от мюфтийството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
fort
fort
03.12.2013 19:52 19:52

Абе много интересно Искендер много се загрижил за Църквите На всеки нормален човек ще му стане ясно защо го прави за пари е всичко а хората му се вързват

Back to top button