Хасково

Малкият Аднан се оправи, вече е с родителите си

Майката при бебето си, архивСирийското бебе Аднан, което се роди на 3 септември в хасковското АГО вече е добре и е с родителите си. Малкият проплака месец преди термина. Той се роди с мозъчен кръвоизлив и лека форма на хидроцефалия. Тъй като родителите му бяха настанени в бежанския център в Пъстрогор, където няма как да полагат необходимите грижи, бебето бе настанено в Дом майка и дете.

След двумесечен престой в социалната институция, малкият Аднан е бил стабилизиран и по думите на директора на дома Кирил Гузгунов той ще се оправи.

От вчера малкият Аднан е с родителите си – Хала и Аднан Мустафа. Сирийското семейство има още две деца. Те вече са получили статут на бежанци и ще отглеждат наследниците си в Костинброд, където са наели квартира.

Haskovo.info припомня, че 24-годишната бежанка Хала роди по спешност. Новороденото момченце бе с тегло 2 килограма и дължина 44 сантиметра.

Хала е в България от лятото заедно с другите си две деца близнаци – момче и момиче, съпруга си и баща си. Семейството е от сирийския град Мансур. Те напускат родината си заради гражданската война, която бушува там. Пътуването им през Турция минало сравнително спокойно. В Одрин с тях се свързват каналджии, които им предлагат да ги прекарат през границата в България. Хала си спомня, че вървели пеш над 7 часа. Нашите власти обаче ги залавят и ги настаняват в бежанския център в Пъстрогор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button