Хасково

Застрахователи зарадваха децата от Дома за медико-социални грижи

ДарениетоС голямо дарение застрахователна компания зарадва децата от Дома за медико-социални грижи в Хасково. От финансовата институция донесоха за малчуганите 644 пакета памперси и над 700 плодови пюрета на стойност около 3 000 лева.

За хасковския Дом за медико – социално грижи това е първата голяма благотворителна инициатива в навечерието на Коледа. Очаква се до дни частен дарител от Шумен да подпомогне социалната институция с 2 палета памперси.

„Хубавото е, тези дарения осигуряват на децата памперси и пюрета за поне половин година напред. Другото, от което малките се нуждаят, са играчки“, каза директорът на дома д-р Кирил Гузгунов.

ДарениетоВ момента в социалната институция се отглеждат 37 деца. 18 от тях са с увреждания. Заради непрекъснато увеличаващия се процент на такива деца и осиновяванията намаляват, коментира Гузгунов. Децата с увреждания се вземат основно чуждестранни семейства. Тази година е регистрирано само едно такова осиновяване. Дете с изоставане в развитието вече има свой дом и семейство в Швейцария.  

Към Дома за медико – социални грижи  продължава да функционира и Дневният център за деца с хронични и неврологични заболявания. В момента от тази услуга се възползват 9 деца при капацитет 12. Достъпът до центъра е безплатен. Необходимо е само родителите да вземат направление от дирекция „Социално подпомагане“, уточни Гузгунов.

Предимството на дневния център е, че там се извършва рехабилитация на деца до 3 години и в Хасково това е единственото място, където малчуганите с хронични и неврологични увреждания могат да получат адекватни грижи. Това става почасово като по този начин малчуганите не се отделят от семействата си.

Дарението Дарението

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button