Хасково

Малчуганите в квартал „Изгрев“ с нова детска площадка

ПлощадкатаДетска площадка на стойност 15 000 лева имат малчуганите от хасковския кв. „Изгрев“. Новата придобивка се намира на кръстовището на ул. „Младежка“ и ул. „Подем“ и е реализирана от хасковска фирма по поръчка на „Екопак“.

На детската площадка са монтирани пързалка, люлки, клатушка, беседка за игра и специално кошче за боклук под формата на жаба, за да стимулира най-малките да събират разделно отпадъците.

Площадката51-годишната Мюмине бе дошла на откриването на детската площадка с 9-месечния си внук Юзай. „От 13 години живея тук и това е първото място, където децата от квартала ще могат да играя на воля.“, комантира Мюмине. Най-близката площадка за тях досега била тази в парка на комплекс „Лебеда“.

Изпълнителният директор на „Екопак“ Тодор Бургуджиев връчи на заместник – кмета Нели Станева пакет, съдържащ всички неща, които трябва да знае един управник, за да насърчава разделното събиране на отпадъци.

Хасково събира разделно отпадъци от 2007 година. Само от началото на тази година до края на октомври със събраните и предадени за рециклирани отпадъци от опаковки са били спасени от изсичане над 1400 дървета, спестени са 300 хил. квч. електроенергия,  3,3 млн. литра питейна вода, 260 барела петрол. Намален е и обема на депонираните отпадъци с 400 куб.м., похвалиха се от „Екопак“.

Площадката Площадката

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button