Хасково

Курс за пещерняци тръгва в Хасково

Пещери, архивКурс за пещерняци тръгва в Хасково, съобщиха от пещерен клуб „Аида“.

Записванията започват от днес, 4 декември, в 18 часа, трети етаж, офис 9 на зала „Спартак“. Условието е навършени 18 г., добро физическо и психическо здраве и такса от 60 лв. за екипировка по време на курса.

Продължителността на курса е 5 месеца, а успешно завършилите и положили изпит получават удостоверение за завършил курс за пещерняк. Сред темите в учебния план са: „Кратка история на спелеологията в България“, „Екипировка и съоръжения“, „Техника на проникване в хоризонтални и водни пещери, както и в пропасти“, „Опасности в пещерите“, „Хранене и питеен режим на спелеолога“, „Организация и провеждане на една експедиция“, „Микроклимат на пещерите“, „Патологични състояния и травми при практикуване на пещерно дело и спелеология“.

Практиката по време на курса ще е на учебните скали „Гарваница“ над село Горно Брястово и пещери около Хасково. Финалните занятия ще се проведат с няколко дневни практически занимания на хижа „Аида“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button