Хасково

„Речта на селския крал“ стигна и до Москва

ТеатърАктьорът Дидо Мачев ще представи тази вечер моноспектакъла „Речта на селския крал“ пред публиката в Москва, съобщиха от хасковския театър „Иван Димов“.

Представлението е част от програмата на престижния Международен театрален фестивал „Златен витяз“. Спектакълът е копродукция на хасковския театър и ДСТ „Алеко Константинов“ по текст на Румен Леонидов и постановка на Елин Рахнев.

Сред носителите на награди от минали издания на московския фест са Камен Донев за моноспектъла „Възгледите на един учител за народното творчество“, Маргарита Младенова и Иван Добчев за спектакъла „О-о-о -Сънят на Гогол“, поставен в Театрална работилница „Сфумато“, актьорът Наум Шопов за цялостно творчество.

След завръщането си от Москва, Дидо Мачев ще представи изповедта на селския кмет Мавруд пред публиката в Пловдив и София. В Хасково „Речта на селския крал“ ще се играе през януари 2014 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button