Регион

Митрополит Николай и Искендер се срещат на Никулден

ЦъркваПловдивският митрополит Николай ще приеме на утрешния Никулден кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер.

Искендер съобщи за Haskovo.info, че с него са се свързали представители на владиката, които го поканили от негово име в петък между 11 и 11.30 часа. Целта на срещата е дядо Николай да даде благословията си за започването на ремонтите на три църкви в община Минерални бани, за които има осигурено европейско финансиране. Така минералбанският кмет ще тръгне сам за Пловдив, а планираното за днес отпътуване на 4 автобуса с миряни се отменя.

От Баните възлагат големи надежди на предстоящата среща, още повече че митрополит Николай е именник в петък.

Както Haskovo.info писа Баните спечелиха финансиране по оперативна програма „Развитие на селските райони“ за ремонт на православните храмове в общинския център, Сусам и Сърница. Има избрана и фирма изпълнител, но се чака митрополията да подпише договора със строителя. Това трябва да стана възможно по-скоро, за да не се загуби финансирането от 1 100 000 лв. Крайният срок, до който дядо Николай трябва да подпише за ремонта на църквата „Св. Георги“ в Минерални бани е 12 декември, а за другите два храма изтича през февруари 2014-а.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button