Хасково

Опашките за Никулден започнаха, рибата – като лани

РибаХасковлии вече напълниха рибните магазини в областния град.

Търговците споделиха за Haskovo.info, че напливът преди утрешния Никулден е започнал от днес. Най-много клиенти се очаква да си купят риба след края на работния ден, като зареждането със стока продължава.

От рибен магазин на зеленчуковия пазар гарантираха, че цените не са пипани от 2 г. насам и ще останат непроменени навръх празника. Живият шаран, доставян от язовир „Кърджали“, се предлага по 6.80 лв. за кг. Хората обаче масово купуват скумрия на цени от 5.20 до 6.90 килото. Новост тази година са филетата от сом (15 лв./кг) и толстолоб (3 лв./кг). Килото на цацата пък е 3 лв.

Както Haskovo.info писа от ИАРА извършват масирани проверки по търговските обекти и вътрешните водоеми, които ще продължат и утре. Инспекторите следят за продажбата на риба без документи, а санкциите са от 1000 до 2000 лв.

Риба   Риба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button