Хасково

Решават таксата за детските градини на закрито заседание

СесияУвеличаването на таксата за детските градини става на закрито за граждани заседание на хасковския общински съвет.

Предложението на сесията да присъстват само журналистите е на общински съветници. От името на вносителите говори Тонка Койчева, която обясни, че целта е да се избегнат ексцесиите от последното заседание миналия петък. То бе отложено заради нахлуването в залата на Николай Бареков и негови привърженици с мегафон.

В същото време пред общината отново се събраха близо 200 протестиращи срещу увеличаването на таксата. Сред тях пак бяха симпатизантите на Бареков, представителки от „Евромайки“ и хасковски майки. Те поискаха да влязат на сесията, но бяха спрени от полицаи и квестори, които пропускаха само журналисти.

СесияСрещу предложението за закрито заседание се изказа Божидар Драганов от БСП, който заяви, че на сесията трябва да присъстват всички засегнати страни, визирайки майките. Таня Захариева от ГЕРБ пък изказа съмнение, че може да се повтори сценария от последната сесия, на което председателя на местния парламент Иван Иванов опонира с думите „Вие от къде влязохте? Не видяхте ли какво става отвън“.

СесияПредложението за закрита сесия бе прието с 25 гласа „за“, а 11 от БСП и ГЕРБ гласуваха „против“. Антон Иванов от ГЕРБ обясни отрицателния си вот с това, че се нарушава правилника на общинския съвет, защото според него на закрито заседание не се допускат и журналисти.

Преди разглеждането на скандалната точка за детските градини Иван Панайотов от ГЕРБ поиска 15 минути почивка. В това време отвън продължаваха скандиранията за оставка, насочени към кмета Георги Иванов, който е вносител на докладната.

След подновяването на заседанието Божидар Драганов направи предложение кмета да си оттегли докладната и предвид големия отзвук тя да бъде подложена на обществено обсъждане. Светослава Стоянова пък призова да се спре с популизма и попита какво са направили управляващите до сега за увеличаване на доходите и за семействата, а в частност и за детските градини в Хасково.

Разгорещените дебати продължават.

Очаквайте подробности.

Сесия  Сесия 
 Сесия  Сесия

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button