Регион

Меле между полицаи и алжирци в дома за чужденци в Любимец

Дома в ЛюбимецМинистърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е разпоредил проверка в дома за временно настаняваме на чужденци в Любимец. Причината е възникнал инцидент на 30 ноември, при който има пострадали алжирци.

Според алжирския посланик, цитиран от „24 часа“, български полицаи са използвали зверско насилие и са пребили група алжирци в Центъра за временно настаняване в Любимец, като шестима души са пострадали тежко.

От МВР уточняват, че е възникнало напрежение, ескалирало в бунт, при който се стигнало до трошене на имуществото в помещенията и коридора на етажа на сградата, изтръгване на кабели на телевизионни приемници, избиване на вратите, изкъртване на предпазните решетки на радиаторите за отопление и част от тръбите, струпване на барикади от метални легла.

След безуспешни опити за преговори и яростна съпротива, придружена с нападение от страна на чуждите граждани, за овладяване на ситуацията се е наложило употреба на физическа сила и помощни средства. На пострадалите чужди граждани е оказана медицинска помощ от екип на болницата в Свиленград, няма констатирани сериозни наранявания и счупвания, съобщават от МВР.

По време на инцидента са пострадали и двама полицейски служители, на които също е оказана медицинска помощ.

От болницата в Хасково съобщиха за Haskovo.info, че в нощта на 30 ноември в Спешно отделение са докарани трима пострадали алжирци. Единият от тях е бил с рана на главата, вторият – с фрактура на китката, а третият – с изкълчен пръст. Те са обработени от лекарите в болницата и са върнати в центъра в Любимец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
07.12.2013 14:21 14:21

Посланникът им като се е загрижил толкова за тях защо не си ги прибере обратно,е*ати и наглоста…

Анонимен
Анонимен
07.12.2013 15:14 15:14

Като не им харесва да си хващат пътя обратно в Алжир, със сигурност никой няма да съжалява за тях.

РУСЕВА
РУСЕВА
07.12.2013 23:18 23:18

НЕ КОРЕТЕ ПОЛИЦАИТЕ,С ТЕЗИ ЕМИГРАНТИ ДЕТО ИМ ГИ НАТРЕСАХА,ЩЕ СИ ИМАТ ЯДОВЕ ХОРАТА И ТО ГОЛЕМИ.Е,ЗАЩО В ИСПАНИЯ НЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ПОЛИЦИЯТА… ИМАТ СТРАХ ОТ ПОЛИЦИЯТА,А В БЪЛГАРИЯ ПОСЯГАТ НА ПОЛИЦАИТЕ,ЗАТОВА ВЕДНАГА ЕСТРАДИРАНЕ,НА ТЕЗИ КОИТО СА ПОСЕГНАЛИ НА ПОЛИЦАИТЕ.

haskovo
haskovo
08.12.2013 1:05 1:05

Oshte, oshte kakvo ima dase vidi, tova nee nishto , kato im dadat statut veche nikoi ne moje da ni spasi !

гражданка
гражданка
09.12.2013 10:33 10:33

Не съм расистка, но нашите политици какво предлагат.Момчетата да си нагодят гърба на тия талибани ли?Грешка е,че въобще ги допуснаха в страната ни, а още по голяма грешка ще направят ако ги и защитават.Бой мамицата им като налитат на бой на нашите хора.Не стига че ги храним ама и ще се бунтуват.Да си ги натоварят на един автобус и да ги изсипят извън граница.Който ги защитават да си ги приберът при тях, на нас не ни трябвам консуматори и размирици.Вън от страната ни.

Back to top button