Спорт

Димитровградските борци 7 пъти първи на международен турнир

БорбаБорците от клуб „Димитровград“ се класираха първи отборно в седмото издание на международния турнир по борба свободен стил за деца до 13 г., който се проведе днес в града.

Това е седми пореден успех за димитровградчани. Сега те заеха върха със спечелени 3 златни, 7 сребърни и 4 бронзови медала и общо 93 т. в актива си. Шампиони станаха: Кристиян Димов (47 кг.) в подготвителната група, а при децата – Боби Ников (47 кг.) и Иван Бадавров (53 кг.). Представителката на домакините при момичетата Таня Тенева се пребори за среброто.

Втори и трети в отборното класиране се наредиха съответно „Черноморец“ (Бургас) с 63 т., колкото има и тимът от Одрин.
В силното състезание участваха 160 борци от 15 български отбора и 7 от чужбина – 3 от Турция, 2 от Молдова и по един от Украйна и Македония. Домакините от клуб „Димитровград“ участваха с 30 състезатели.

Президентът на димитровградския клуб Георги Георгиев заяви за Haskovo.info, че това е най-силният международен турнир в България. Той похвали своите състезатели, почти половината от които се окичиха с медали.

 Борба Борба 
 Борба  Борба
 Борба  Борба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button