Хасково

Убиец горил трупа на жертвата си след пиянска свада

УбийствоХасковските криминалисти са задържали 51-годишен мъж за убийство на изчезналия преди близо два месеца охранител Христо Кабаиванов. Престъплението е разплетено в края на миналата седмица, когато Илия Гинев от село Мандра отвел разследващите до местност край селото, където бил заровил трупа, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково комисар Ангел Цанков.

Прокурор Георги Гешев разкри подробности от признанията на задържания. Според него на 16 октомври двамата с жертвата тръгнали да търсят автомобил, след което седнали в къщата на Гинев в Мандра да се почерпят с домашно вино.

Убийство

Гешев и Цанков

Кабаиванов обидил домакина си като говорил за съпругата му. Последвал сблъсък, при който Гинев ударил Кабаиванов, той паднал и си ударил главата, което вероятно е довело до смъртта му.

51-годишният мъж транспортирал трупа в местност край селото, където изкопал дупка и с помощта на автомобилни гуми и дървета го е запалил. Впоследствие го заровил и замаскирал мястото.

УбийствоНа следващата сутрин откарал автомобила на жертвата в Пловдив, където го изоставил. В река Марица, в близост до село Поповица изхвърлил уличаващите го вещи на приятеля си – газов пистолет, лични документи и 2 мобилни телефона.

Дни по-късно извършителят напуснал страната и се върнал на 5 декември, когато е задържан. На следващия ден е направил пълни самопризнания.

Заради лошото състояние на трупа, тепърва предстои да бъде извършена аутопсия и ДНК експертиза, защото иначе не може да бъде разпознат категорично, обясни Ангел Цанков. Заради добрата работа на криминалистите те ще бъдат наградени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЯЛ НЕГЪР
БЯЛ НЕГЪР
09.12.2013 15:15 15:15

Браво,направо летящ старт дон АНЧЕЛОТИ,бъди здрав и да управляваш най дълго от всички твои предшественици…

Back to top button