Хасково

Деветокласниците първи влязоха в час с отбраната на страната

ОбучениеДве паралелки от 9 клас на хасковската Професионална гимназия по дървообработва и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ първи в областта изкараха час по военно обучение.

Учениците бяха запознати от майор Петър Петков, заместник началник на областния военен отдел, със задълженията на гражданите на България по отбраната на страната. Първата от общо петте теми бе представена в часа на класния.

ОбучениеВторият час по военно обучение за деветокласниците тук ще бъде на 6 януари. Тогава темата ще е „Същност и съдържание на гражданско-военните отношения“. Майор Петков уточни, че децата няма да имат практически занимания и лагери, както е било преди години.

През военно обучение ще минат всички ученици от 9 и 10 клас на 25 училища в Хасковска област. Както Haskovo.info писа, общо 18 паралелки в хасковските ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ и СОУ „Васил Левски“ ще изкарат обучението си през първия срок, а всички останали през втория.

За Хасковска област военно обучение през тази учебна година ще преминат 73 паралелки от 9 клас и 71 от десетокласници.

Обучение   Обучение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.12.2013 15:09 15:09

А границата кучета я яли,тоя скръстил пръстчета като,да не казвам какво,а полицаите да им се е*ава майката.
Полицията трябва да усигорява вътрешния ред в държавата,а не да пази граница…

Back to top button