Хасково

Мътят главите на второкласници с кебапчета за митинг

ЗадачатаРазгорещени спорове в социалната мрежа предизвика задача за митинг и кебапчета. Родители от цялата страна, включително и от Хасково, изразяват възмущението си от нетрадиционното условие на задача 6 от състезателния лист за 2 клас на националния математически турнир „Иван Салабашев“, който се проведе в събота в Стара Загора.

„Жителите на една махала били закарани на митинг, като всеки получил по едно знаме и по
две кебапчета. След митинга те изхвърлили 15 от знамената, а останалите 35 знамена занесли в махалата. Колко кебапчета са получили жителите на махалата?“.

Първоначално родителите помислили, че децата се шегуват, но след като прочели условието на задачата на сайта на организаторите – Българска академия на науките, се разгневили. „Тестът е за нашите ученици, а не за техните родители и трябва да се следи внимателно как децата са приели тази задача. Аз си направих труда да се поинтересувам в Интернет и да питам познати, и моите деца, които са във втори и трети клас, как възприемат условието на една такава задача. Нито един от учениците не обърна внимание, че става въпрос за митинг, а всички се развеселиха от това, че там се споменава за кебапчета“, коментира в сутрешния блок на Нова ТВ председателят на журито на математическия турнир „Иван Салабашев“ Емил Колев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
???
???
09.12.2013 17:41 17:41

Откъде знаете кой как се е класирал, след като официално класиране още не е излезнало?

Back to top button