Хасково

Започва дарителска кампания за Дом майка и дете в Хасково

Дарение, архивДарителска кампания за децата от Дома за медико-социални грижи в Хасково започва от днес.

Инициативата се организира от Национален форум „Моето дете“ и приятели и е под надслов „Коледни подаръци за децата от ДМСГД“-Хасково. В дома се отглеждат деца, лишени от родителски грижи от 0 до 4 г., както и деца с увреждания до 7 г. Сега в социалната институция се отглеждат 37 деца. 18 от тях са с увреждания.

Социалното заведение има особена нужда от памперси и лечебна хумана. Детски храни: адаптирани млека, бебешки пюрета, разтворими бебешки каши. Храните трябва да бъдат запечатани и в срок на годност. Играчки: гумени, пластмасови кубчета, топки, дидактични игри, книжки за оцветяване, кукли без коси, проходилки. Нови и запазени детски дрехи, домашни пантофки и обувки. Дрехите втора употреба трябва да бъдат запазени, чисти, изпрани и здрави.

Желаещите могат да се включат в кампанията и с коледен подарък за дете по тяхна преценка.

За Хасково даренията ще се приемат от 10 до 20 декември между 10 и 18 часа, в събода до 14 часа, в магазина за прежди и парфюми до аптека Петева-Табакова срещу книжния пазар в центъра на града.

На 21 декември в 10 часа дарението ще бъде предоставено на социалното заведение. С музикални подаръци за добро настроение на децата ще се погрижат възпитаници от танцовите и музикални школи към читалище „Заря“, детската формация към народен ансамбъл „Златна Тракия“ и народната певица Елена Илиева.

Желаещите да се включат в кампанията от други населени места могат да изпратят през месец декември за своя сметка дарението си на адрес: Хасково-6300, ДМСГД, ул. „Видин“-14. Отговорници са М. Йорданова и Св. Табакова. За контакти: nfmoetodete@abv.bg и www.moetodete.com.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
дом
дом
14.01.2014 9:49 9:49

хаскова дом желекова 14 01 2014г. 40

Back to top button