Регион

Двама търговци на риба с глоби до 2000 лева, продавали шаран на пътя

Риба, архивДвама търговци на риба без регистрация ще отнесат глоби от 1000 до 2000 лева, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция по безопасност на храните.

По сигнал инспекторите са проверили микробус на автогарата в Харманли. Собственикът на возилото продавал директно от буса. Наличните 20 килограма риба били снабдени с необходимите документи за произход. Стоката не е унищожена, тъй като търговецът обяснил, че ще я използва за лични цели.

Другият глобен търговец  е от Тополовград. Той продавал шаран буквално на пътя. Рибата била с търговски документи от утвърден язовир, но продавачът нямал регистрация, уточниха от местната структура на Агенцията по храните.

Засилените проверки на инспекторите продължават до Ивановден. Служителите на ОДБХ – Хасково ще работят и в почивните дни. Гражданите могат да подават сигнали за нередности на телефон 0700 122 99.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button