Регион

Спасиха европарите за църквите в Баните, за сега

ЦъркваОбщина Минерални бани постигна удължаване на срока за ремонт на църквата „Св. Георги“ в курортното селище.

Това съобщи за Haskovo.info кметът Мюмюн Искендер, който е успял за договори новите условия след среща в държавен фонд „Земеделие“. Искендер е бил в София след визитата му при митрополит Николай на Никулден. Тогава владиката изказа съмнения, че „Св. Георги“ има нужда от ремонт, а негови съветници се ангажираха да направят инспекция на място.

До 12 декември обаче дядо Николай трябваше да подпише договорът с фирмата изпълнител, в противен случай щеше да се пропусне европейското финансиране. Такова е одобрено и за църквите в Сусам и Сърница, които обаче могат да изчакат до февруари 2014 г. След като не получи ясен знак от владиката, Искендер успя да постигне удължаване на срока за „Св. Георги“ също до февруари. Така кметът се надява до тогава търканията с митрополията да бъдат изгладени.

Все още от общината не знаят, кога митрополит Николай или негови съветници ще посетят Минерални бани за да се убедят в необходимостта от църковните ремонти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
11.12.2013 8:37 8:37

Браво на Искандерчето,не е като Узунжовската мастия в Хасково…

Back to top button