Хасково

Гимназисти от Езиковата дариха 418 лв. за детска площадка

Дарение418 лв. дариха гимназистите от ГПЧЕ „Асен Златаров“ за изграждането на детска площадка за деца с увреждания във Велико Търново.

Инициативата е на Сдружение Азбукари и е част от националната кампания „Вярвам в теб“. В четвъртък възможност да помогнат пък ще имат учениците в ПМГ „Боян Петканчин“, съобщи Петьо Сталев, представител на сдружението в Хасково.

ДарениеПредседателят на Азбукари Цвета Кирилова обясни за Haskovo.info, че сдружението вече е изградило подобна площадка в София. Проектът бил харесан от община Велико Търново и поканили организацията да направи подобна площадка в града, където има около 500 деца с уреждания. Площадката ще е на площ от 1 декар и ще струва 215 000 лв. Тя ще отговаря на всички европейски изисквания, а за консултант е привлечен немски експерт. Люлките са много скъпи, защото са пригодени за инвалидни колички, а имат и ред други спецификации.

По думите на Кирилова подобна площадка може да бъде изградена и в Хасково при наличието на достатъчно силен обществен интерес и желание от общината.

Преди време Сдружение Азбукари направи дарение на обучителни помагала за децата от хасковския дом „Марина“.

 Дарение  Дарение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button