Регион

Задържаха трима за грабеж на 8 декември

Полиция, архивТрима димитровградчани са задържани за грабеж, съобщават от пресслужбата на полицията.

Местните криминалисти са установили, че мъжете на възраст 30, 29 и 19 г. са нападнали 59-годишен мъж на 8 декември. Сигналът за грабежа бе подаден към полицаите около 20 часа от продавачка в магазин в квартал „Вулкан“. Жената съобщила, че пострадалият с окървавено лице е потърсил помощ. Отзовалият се веднага автопатрул е изяснил, че около 19 часа, прибирайки се към дома си мъжът е нападнат, нанесен му е побой и са му откраднати 430 лева, 20 долара и 5-грамов златен пръстен.

След заградителни и оперативно-издирвателни действия, димитровградските криминалисти са задържали мъжете, познати на органите на реда с подобните си прояви. При процесуално-следствените действия са открити част от парите и златния пръстен, иззети с протокол. Работата по документирането на престъплението продължава. Извършителите са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

17-годишен младеж от село Минерални бани е доведен в участъка по подозрение в извършването на кражба. Местните полицаи са получили сигнал от 54-годишен жител на селото, че след избутване на входната му врата е проникнато в дома му, откъдето е откраднато DVD. Веднага след подадения сигнал, непълнолетния извършител е установен. Инкриминираната вещ е иззета с протокол.

Четири кражби са регистрирани през денонощието. Две от тях са в Хасково от частни домове. Неизвестни лица са проникнали в жилища на булевард „Раковски“ и улица „Стара планина“, откъдето са откраднати общо 1250 лева, 100 евро и 20 грама златни накити. Начина на осъществяването на домовите кражби е след счупване патроните на входните им врати.

За кражба от жилище съобщават и от РУП-Димитровград. След изкъртване на дограма на прозорец е проникнато в дом на улица „Захари Зограф“, откъдето са откраднати 2 мобилни телефона и златни накити с тегло около 23 грама.

Последната регистрирана кражба е от къща в село Криво поле, където крадците са нахлули след разбиване на 3 метални врати. Отмъкнали са телевизор, стереоуредба и 30 литра домашна ракия. По всички случаи са образувани досъдебни производства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button