Регион

Николина и Димитър от ПМГ първи за проза и поезия

ПМГНиколина Георгиева в 11 клас и осмокласникът Димитър Джангозов от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ спечелиха първи места за литературно творчество.

Това стана на националния конкурс по народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“, организиран от Министерството на образованието и науката (МОН) и Националния дворец на децата.

Димитър спечели първо място за поезия във втора възрастова група със стихотворението „Коледа е, стават чудеса“, с учител консултант Цанка Колева. Николина зае първото място за проза в трета възрастова група с раказа „Коледа е, стават чудеса“. Неин учител консултант е Ваня Маринчева. Гимназистката е първа и в друг национален конкурс по гражданско образование „Хората – еднакви и различни“, организиран от МОН и Националния дворец на децата, във втора възрастова група с есето „Европа нашият общ дом“. Тук учител консултант й е Тодор Тодоров.

Церемонията по награждаването ще се състои на 12 декември от 11 ч. в Националния дворец на децата в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button