Хасково

Училищен директор подкара трактор, машината може да се кара и с костюм

ТракторътСлед близо 30 години, Професионалната гимназия по селско стопанство в Хасково може да се похвали официално от днес с нов трактор MCCORMICK . Италианската машина е на стойност близо 80 000 лева и е закупена по проект към Национална програма „Модернизация на професионалното образование“.

Първи на новия трактор се качи единадесетокласникът Данчо Минчев. Той направи едно кръгче и остана очарован. „Усещането е страхотно“, коментира възпитаникът на ПГСС – Хасково. Да изпробва новата придобивка се престраши и директорът на гимназията Маргарита Топалова. Тя допълни, че предстои за трактора да бъде закупен и прикачен инвентар, за да може учениците да практикуват в съвременни условия.

По думите й, новата машина може да се кара дори с костюм, тъй като в кабината запрашеността е сведена до миниум. Шумът също. Освен това тракторът е снабден и с климатик.

Трактор MCCORMICK е с мощност на двигателя 110 конски сили. Той е 4х4. Има 24 скорости напред и 12 назад, обясни старши учителят инж. Ангел Николов. Италианската машина ще се използва основно от учениците от XI и XII клас от специалност „Техник на селскостопанска техника“. 

Тракторът Тракторът

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button