Хасково

Кукли – мечтателки на актрисата Силвия Предова радват деца

КуклитеКукли – мечтателки, изработени от актрисата Силвя Предова, ще бъдат разиграни на благотворителния бал, който предколедно организира Ротари клуб „Хасково – Аида“ в помощ на талантливи деца в неравностойно положение.

Куклите са изработени по поръчка на известен хасковски бизнесмен. Направени са с много любов и старание, разказа за Haskovo.info Предова.

Самата тя прави кукли вече повече от 10 години. Казва, че това занимание за нея е арт терапия. Започнала, когато нейна приятелка й дала копринен плат. От тогава насам куклите на хасковската актриса красят десетки домове в цялата страна. Те са с коси от копринени конци, а от роклите им виси по една ягодка – любимия плод на хасковската актриса.

Всяка кукла е различна. Интересното е, че те са спящи мечтателки. „Правила съм и кукли с отворени очи, но те не изразяват същността ми. Идеята е да накарам хората да се замислят и да се разходят на пръсти в мечтите си„, казва Силвия Предова. За това говорят и старателно ушитите балетни пантофки на краката на „рожбите“ й.

Една от куклите, изработени за благотворителния бал на Ротари клуб „Хасково – Аида“ е ангел.

Хасковската актриса, казва че се чувства удовлетворена дори и да не продаде някоя от своите кукли. Щастлива е, когато хората ги харесат и това ги кара да се усмихнат.

Куклите Куклите

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Nikol
Nikol
11.12.2013 16:44 16:44

Красота!!! Дано донесат много радост на тези, които ще имат щастието да ги притежават!

Милена
Милена
12.12.2013 12:02 12:02

Страхотни симпатяги! Браво на майстора!

Back to top button