Хасково

Екоавтомобилите в Хасково ще са с 40% по-малък данък

Автомобили, архивЕкоавтомобилите в община Хасково да плащат с 40% по-малък данък МПС, предлага в докладна кмета Георги Иванов за сесията на 20 декември.

Намалението е във връзка със изменение и допълнение в чл. 59 от Закона за местните данъци и такси. В него се казва, че за превозните средства с мощност на двигателя до 74 kw включително, снабдени с действащи катализаторни устройства и несъответстващи на екологичните категории „Евро 3“, „Евро 4“, „Евро 5“, „Евро 6“ и ЕЕV, определеният данък за съответната година, се заплаща с намаление от 20 до 40 на сто по решение на общински съвет.

Така Иванов предлага намалението за тези автомобили в общината да бъде максимално допустимото от закона – 40%. В докладната е посочено, че същият размер на намаление се предлага и в общините София и Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button