Хасково

Две родови книги представиха в библиотеката

КнигиДве родови книги бяха представени снощи в Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

„240 години род Начкови“ на Христо Георгиев и „Яйлагюню – Въглени в паметта“ с автор Станка Битлиева бяха представени от поетесата Ели Видева и д-р Красимира Узунова, главен уредник в отдел „Нова история“ на Регионалния исторически музей.

КнигиГеоргиев проследява историята на своя род, който води началото си от 18 век и включва 25 клона с 209 семейства и близо хиляда потомци. Д-р Узунова каза, че книгата е написана с много любов и обхваща историята на трите села Буково, Въгларово и Черногорово, където живеят фамилиите от рода. Духът на времето също е представен достоверно, обясни историкът.

Главният уредник подчерта, че книгата на Битлиева също е написана много професионално и не се съсредоточава само в частното. „Въглени в паметта“ е богато илюстрирана, в нея има фотографии на войници на фронта, на границата и сватби от 20-те до 70-те години. Д-р Узунова благодари на авторите, че са предоставили ценните си книги на музея и библиотеката.

Представянето на книгите се организира от Регионална библиотека „Христо Смирненски“, Тракийско дружество „Георги Сапунаров“ и Клуба на дейците на културата.

Книги   Книги

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button