Регион

Учители стачкуват срещу нов директор, не го пускат в училището

УчилищетоУчители от помощното училище в Харманли вече седмица са в гражданско неподчинение и настояват за среща с министъра на образованието. Причината е, че не искат да допуснат в училището новоизбрания чрез конкурс директор. Според тях той нямало да се справи с работата и щял да съсипе постигнатото до тук. 

Оградата на помощното училище „Петко Славейков“ в Харманли вече седмица е обсипана с плакати в защита на досегашния директор, а в двора не може да влезе никой без позволение.

Конкурсът е спечелен от Митко Димитров, който преди години е бил преподавател в училището. Колективът обаче му няма доверие. Работещите в помощното училище смятат, че конкурсът е нагладен, тъй като Димитров е класиран първи само с една точка преднина пред досегашния ръководител.

УчилищетоУчителите от „Петко Славейков“ се притесняват и от слуховете, че след смяната на ръководството школото ще бъде съсипано. Сградата му била апетитна, тъй като се намирала на метри от новостроящата се магистрала.

И докато учителите недоволстват, от Министерството на образованието са потърсили помощ от полицията да спре гражданското неподчинение. На учителите в късния следобед днес униформените връчиха предупреждения да не възпрепятстват повече работата на новия директор. Утре се очаква той да бъде представен официално на колектива.

В същото време Митко Димитров заяви, че възнамерява да съди колектива на училището за обида.

ВидеоВижте видео репортаж

Училището Училището

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

Back to top button