Хасково

Ремонтират пътя до ханче Клокотница за над 3.1 млн. лева

ПроектЗа 3 139 910 лв. без ДДС ще бъде ремонтиран пътят от хасковското ОУ „Любен Каравелов“ до паркинга на ханче Клокотница.

Това съобщи днес на пресконференция в кметството Лена Вангелова, ръководител на спечеления от общината проект „Отворен достъп до пътища за осигуряване на безопасност“ в партньорство с гръцката община Орестиада. Проектът е по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007-2013“. Той е на стойност 2 167 905 евро, като 85% са от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национално съфинансиране. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца.

ПроектРазбитият път, който ще бъде ремонтиран от фирма „Европът 2005“ ООД, е с дължина малко над 6 км. На 2 декември е разкрита и строителната площадка, като при подходящи климатични условия ще започне и същинската работа по рехабилитацията на участъка. В хода на ремонта ще бъдат извършени 22 000 кубика изкопи, 17 000 кубика насипи, асфалтът който ще се полага е 12 500 т., предвижда се поставянето и на ограда.

Пътят няма да бъде изцяло затварян по време на ремонта. От екипа по проекта очакват пътя да бъде завършен и официално открит до октомври 2014 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button