Хасково

10 хасковлийчета показаха „Как елхичката стана коледно дърво“

Пиеса10 хасковлийчета показаха „Как елхичката стана коледно дърво“ в читалище „Пейо Яворов“.

Тази вечер бе предпремиерата на постановката с режисьор Венета Антонова, а в публиката бяха родителите на младите актьори, които са част от детско театрално студио „Смехоранчета“ при читалището. Студиото е основано през януари 2013 г. с първи ръководител Дарина Параскова, а сега то се води от Венета Антонова. Това пък е първата куклена постановка на „Смехоранчета“. Децата са от хасковските училища „Св. св. Кирил и Методий“ и „Любен Каравелов“ и са репетирали пиесата близо 3 месеца, разказа секретарят на читалището Росица Димова.

Премиерата на спектакъла е утре, 17 декември от 11.30 часа, в читалището и на нея ще присъстват ученици от 2 и 3 клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. На 20 декември пък постановката ще се играе в Младежкия център.

Театралното събитие е част от коледните мероприятия на „Пейо Яворов“. На 18 декември от 17 часа в читалището ще се проведе литературно четене и коледно тържество на хасковски поети и писатели в литературен салон „Елисавета Багряна“. На следващия ден от 10 часа там се организира и детско коледно тържество – „Дядо Коледа е при нас“ с майките членове на клуб „Мама“ и техните деца. От 18 часа на същия ден пък е участието на танцов ансамбъл „Южняци“ в коледния концерт на Младежкия център. Час и половина по-късно е началото на коледно парти и кулинарна изложба с участието на „Южняци“ и клуб „Любители на фолклора“. На 20 декември ще има коледуване на коледарската група при „Пейо Яворов“ в домове на членове на читалището и фирми, а „Любители на фолклора“ ще се включат във фолклориада, организирана от Младежкия център.

 

 Пиеса Пиеса 
 Пиеса  Пиеса

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button