Спорт

Григор Димитров втори в класацията „Спортист на годината“

Григор ДимитровХасковският тенисист Григор Димитров се класира на второ място в класацията „Спортист на годината“. Той е събрал 1 331 точки, а за него са гласували 157 журналисти.

Тъй като първата ракета на България в момента не е в страната, наградата му е получил неговият мениджър Георги Стоименов.

На първо място в класацията с 1392 точки е Иво Ангелов – борба, а трети с 961 точки е Кубрат Пулев.

За Гришо това е трети път, в който попада сред десетката на тази престижна класация – първият бе през 2008 г., когато зае осмата позиция, а през миналата година бе шести, припомня Тенис Кафе.

През последния сезон Григор Димитров постигна серия от добри изяви – победа над световния №1 Новак Джокович, превърна се в първия българин, печелил АТР турнир, а освен това се изкачи до рекордното №22 в ранглистата, завършвайки годината под №23.

Първият турнир за най-добрия български тенисист е този в Бризбейн, започващ на 30 декември, следва демо турнира в Куйонг, а след това и Australian Open.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button