Хасково

Магазин с глоба до 1000 лева за продажба на пилешки бутчета без етикети

Пилешки бутчетаСобственик на хранителен магазин в Хасково ще бъде санкциониран до 1000 лева за продажба на пилешки бутчета без етикети, съобщиха за Haskovo.info от Областната дирекция по безопасност на храните.

При проверката инспекторите са открили един килограм замразени бутчета. Собственикът на търговския обект е подписал декларация, че ще ги изтегли от продажба и ще ги използва за лична консумация. Въпреки това служителите на ОДБХ – Хасково са съставили акт на търговеца.

През изминалата седмица са извършени близо 150 проверки в обекти за търговия на дребно, заведения за обществено хранене и предприятия.

Връчени са две предписания на магазин за риба  и цех за закуски в областния град за по-стриктно водене на документацията и непълно съдържание на етикетите.

Haskovo.info припомня, че засилените проверки на инспекторите продължават до Ивановден. Служителите на ОДБХ – Хасково ще работят и в почивните дни. Гражданите могат да подават сигнали за нередности на телефон 0700 122 99.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button