Хасково

Българската Коледа помогна на 12 деца от областта през 2013 г.

Българската Коледа, илюстрация12 деца от Хасковска област са били подпомогнати от Българската Коледа през 2013 година, съобщиха за Haskovo.info от пресцентъра на президентството.

Двама от малчуганите са получи помощ във вид на лекарства. Останалите са с неврологични заболявания и са подпомогнати със средства за активна рехабилитация.

Това са 6 деца с ДЦП и придружаващи други заболявания. Две от тях са с родова травма. Подпомогнати са и двама малчугани с мускулна атрофия и спина бифида.

Тази година Българската Коледа е насочена основно към деца с увредено зрение и слух. Ще бъдат разглеждани обаче и документи на такива с неврологични заболявания, допълниха от прессекретарията на президента. Една от тях е 14-годишната Стилина от Свиленград, която има силно увреден слух.

Вижте подробности във видео репортажа.

Дарителската сметка на кампанията „Българската Коледа“ е в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210; банков код BIС: UBBSBGSF; ОББ, клон “Централен”. Титуляр на сметката е БНТ – за „Българската Коледа“.

Дарения могат да бъдат направени чрез SMS на кратък номер 1117 за абонати на Mtel, Vivacom и Globul. Стойността на 1 SMS e 1 лв., а за потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори стойността е 1,20 лв. с ДДС. Можете да дарите 1 лев с гласово обаждане на номер 09001117 за фиксирани абонати на Mtel и Vivacom, като стойността на едно обаждане е 1 лев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button