Хасково

Езиковата с нов успех по английски и кулинарен базар

ЕзиковаВъзпитаниците на ГПЧЕ „Асен Златаров“ за пореден път доказаха класата си по английски език.

В първото си участие в състезанието на българската лига по дебати, отборът на Езиковата, съставен от 10 гимназисти, блесна в конкуренцията на 15 елитни гимназии и тази на Американския колеж в София. Хасковлии успяха да спечелят две купи: първо място за поезия записа деветокласничката Елица Даскалова, а втори стана нейният връстник Антон Гегов за оригинално ораторско майсторство. Гегов сподели, че е говорил по любопитната тема „Как баницата символизира българската нация“. В отбора на гимназията са още Илияна Налбантова, Евгения Костова, Марин-Асен Коджабашев, Василена Кьосе, Николета Никовска, Деметрио Атанасов, Милена Дицова и Окан Исов. Всички те бяха подготвени от Самуел Оже, доброволец в гимназията от комисия Фулбрайт.

Директорът на „Асен Златаров“ Пенка Делиева каза, че сега отбора е амбициран да спечели първи места в следващите два кръга от състезанието. Това ще осигури участие на младежите на турнир в САЩ.

Днес гимназистки от паралелките с френски и испански език организираха кулинарна изложба-базар с приготвени от тях ястия. Момичетата бяха сготвили ябълков пай, паея, коледни сладки, тарталети, френски бисквитки, мъфини, кексчета. Всички вкусотии бяха на цени от 1 лв., а парите ще отидат за книги и речници за френско-испанския център в гимназията.

 Езикова  Езикова
 Езикова  Езикова

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button