Хасково

Хасковлии залагат на живите елхи за празниците

ЕлхиЖиви елхи за Коледно-новогодишните празници от няколко дни вече се предлагат до зеленчуковия пазар в Хасково.

ЕлхиЦените са от 5 до 20 лв., като според търговеца Христо Топалов, хасковлии предпочитат дръвчета между 10 – 12 лв. По негови наблюдения търсенето тази година е като миналогодишното.

„Има клиенти, които си имат изкуствени елхи, но въпреки това си взимат и живи за да им стане празника по-истински. Елхичките са на възраст 7-8 г. и са от Родопите“, разказа Топалов, който е родом от родопското с. Босилково. Той ще предлага елхите до 24 декември, като се е заредил с около 200 дървчета. През останалата част от годината Топалов продава картофи на пазара отново от смолянския край.

Хасковлията Бисер Хаджиев беше довел 3-годишния си внук Красимир за да изберат елхичка за вкъщи. Дядото сподели, че има наследствена гора от 100 дка в Родопите, но впреки това всяка година си купуват дръвче от пазара в Хасково.

Елхи   Елхи

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button