Хасково

Разбиха престъпна група за рекет, действала и в Хасково

Светлозар ЛазаровОрганизирана престъпна група действала на територията на Хасково, Бургас и Ямбол е разбира при специализирана полицейска операция, съобщи днес главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.  

При акцията, проведена вчера в Ямбол са задържани 20 души. Групата е действала от януари 2009 г. до март 2013 г. Задържаните са използвали брутални методи за принуда, заплахи с физическа саморазправа, психическо въздействие, внушаване на страх у много хора, които са дължали парични вноски по заеми.

Заемите са отпускани от финасовата къща. При извършените вчера претърсвания на жилища, офиси и автомобили и при обиските на членове на престъпната група, са открити и иззети ножове, бухалки, пистолет и палки, с които е прилагано насилие. Иззети са също дебитни и кредитни карти, а също и сим-карти, ползвани за комуникацията в групата.

Разпитани са 80 пострадали. На 12 от задържаните лица са повдигнати и предявени обвинения за тежки умишлени престъпления.

За общодържавно издирване са обявени 3 души, участвали в престъпната група. При престъпната дейност е използвана силовата група на „Рижите“, която е действала в района на Бургас. Финансовата къща е укривала доходи, само за 1 месец размерът на лихвите от предоставените кредити е около 1 милион лева.

Работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button