Хасково

Областният иска жандармерията да се върне в Хасково

Областна администрацияВременният областен управител на Хасково Кадир Исов е поискал с писмо до МВР в областта да се върне жандармерията. Причините са бежанската вълна и наличието на три центъра в региона, а целта е да се осигури по-добра охрана и по-голяма сигурност.

Все още нямаме индикации дали това ще се случи, както и къде може да бъде разположено подразделението, но се надявам да имаме положителен отговор, коментира на последната си за година пресконференция Исов.

Областна администрация

Традиционно от областната администрация подариха сувенири и вино на журналистите

Според него е наложително в областта на има жандармерия не само заради бежанските центрове, но и заради натоварения трафик и граничните пунктове. Структурата беше закрита в началото на 2009 година. Тогава от МВР обявиха, че оперативната обстановка не налага съществуването й.

Ремонтът на ГКПП „Капитан Андреево“, който трябваше да приключи до края на тази година, закъснява с поне 6 месеца, каза още Кадир Исов. Причината е, че фирмата изпълнител няма оборотни средства, за да работи. Вече са водени няколко разговора с тях и им е даден срок до края на годината да решат дали могат да продължат работата.

Ако това не стане, договорът ще бъде развален и ще бъде обявена нова обществена поръчка, което допълнително ще удължи реконструкцията, допълни областният управител.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button