Спорт

Щангите обраха първите места на „Спортист на годината“ в Хасково

ЦеремонияЩангите обраха първите места в класацията „Спортист на годината“ за Хасково. Церомонията по награждаването бе днес в зала „Хасково“.

Спортист на 2013 г. стана Мая Иванова от спортен клуб по вдигане на тежести „Бяла мечка“. Тя е трета на Европейското първенство за жени, Републиканска шампионка и национален състезател. Мая сподели за Haskovo.info, че й предстои лагер с националния отбор, а през април 2014-а е Европейското първенство.

Първи в класацията при юношите е Христо Сотиров отново от клуб „Бяла мечка“. Той е втори на Европейското първенство, първи на държавното и също е национален състезател. Треньор на 2013-а пък е Живко Архондев, треньор на тежкоатлетите в „Бяла мечка“.

За отбор на годината бе избран футболният „Хасково 2009“, а при юношите – „Бадминтон клуб Хасково“.

В топ 10 на класацията при мъжете и жените следва: тенесистката Диа Евтимова, джудистът Християн Христозов, футболистът Недялко Хубенов, борецът Тодор Михов, хандбалистката Антоанета Вълкова, бадминтонистката Божидара Топузова, боксьорът Вадет Маринов, хандбалистът Ангел Колев и съотборникът му в „Асти 91“ Недялко Манолов.

При юношите и девойките от второ до десето място класацията е съответно: Енгин Исмаил – борба, боксьорът Александър Калинов, хандбалистката Райна Георгиева, Тихомир Баротев – аеробика, Силвия Вангелова – карате, Дарина Пашова – аеробика, бадминтонистът Даниел Николов, боксьорът Станимир Делчев и Васил Ривов – карате.

Освен купи и подаръци от общината призовата тройка при мъжете и жените получиха по 400, 300 и 200 лв., а юношите и девойките – 350, 250 и 150 лв.

 Церемония Церемония 
 Церемония  Церемония
 Церемония  Церемония
 Церемония  Церемония

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button