Хасково

43 дариха кръв за два дни, спасяват животи

Кръводаряване43 души се включиха в обявената от отделението по Трансфузионна хематология дарителска кампания, съобщиха за Haskovo.info от Многопрофилната болница за активно лечение в областния град

20 души са дарили кръв в Хасково, 18 – в Димитровград и 5 – в Симеоновград. Така от Областната болница ще посрещнат празниците спокойни, тъй като е осигурено достатъчно количество кръв от всички кръвни групи, уточни заместник – директорът на болницата д-р Мариян Запрянов.

Haskovo.info припомня, че отделението по Трансфузионна хематология алармира преди дни, че изпитва остър недостиг на кръв от група А+. За да стимулира гражданите да даряват, собственикът на Картинг писта „Хасково“ Иван Бакърджиев обяви, че ще подари на всеки дарител по 39 безплатни обиколки на пистата. Самият той даде старт на акцията в сряда  заедно със своя баща.  

От МБАЛ – Хасково призовават всеки, които желае да дари кръв да го направи в Кръвния център, който се намира до АГ отделението, без да чака да бъде обявена специална акция, защото по този начин всеки дарител спасява по един човешки живот.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button