Хасково

Родителите ще плащат с 10 лв. повече за второ дете на забавачка

СесияС 10 лв. повече ще плащат за второ дете семействата с две деца на детска градина, гласуваха на днешната сесия хасковските общински съветници.

Haskovo.info припомня, че на 6 декември местните парламентаристи приеха месечната такса за малчуганите в детските градини да остане 50 лв., но вече ще се плащат 30 лв. постоянна такса, вместо досегашните 10.

На база на това решение сега трябваше да се извърши и корекция в общинската наредба за таксите. Семействата с две деца на забавачка обаче ползват преференция от 50% от присъствената такса за второто си дете. И ако до сега те са давали за него 30 лв., то сега те трябва да платят 40 лв.

Общинският съветник от БСП Димитър Шалапатов направи предложение постоянната такса за второ дете да бъде намалена на 20 лв. за да не се натоварват допълнително семействата с две деца.

На това възразиха Светослава Стоянова и Евгени Колев от коалиция „За Хасково“. Техният мотив бе, че то се прави без финансова обосновка и не е разгледано от комисии. Така предложението бе отхвърлено с 19 гласа „за“, 14 „против“ и 5 „въздържал се“.

По предложение на Себахтин Исмаил от ДПС родителите вече няма да са задължени писмено да уведомяват забавачките за присъствието на децата си, а това ще може да става и по телефона, например.

Както Haskovo.info писа, на предната сесия бе гласувана и такса от 3.30 лв. на ден за децата на 5 и 6 г. и поскъпване на забавачката в селата от 30 на 45 лв.

 Сесия Сесия 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button