Хасково

И от Медицинския помагат за детската площадка във Велико Търново

МедицинскиСтудентите в хасковския Медицински филиал на Тракийския университет се включиха в благотворителната инициатива за изграждането на детска площадка във Велико Търново.

Съоръжението ще е адаптирано за деца със специализирани образователни потребности, а кампанията е на Сдружение Азбукари. Бъдещите медсестри и акушерки се включиха активно в набирането на средствата и са амбицирани да съдействат за нейното осъществяване до край.

Както Haskovo.info писа, на 10 декември в кампанията се включиха и гимназисти от ГПЧЕ „Асен Златаров“, които събраха 418 лв. за благородната кауза. Тогава председателят на Азбукари Цвета Кирилова заяви, че подобна площадка може да бъде изградена и в Хасково при наличието на достатъчно силен обществен интерес и желание от общината.

Площадката във Велико Търново ще е на площ от 1 декар и ще струва 215 000 лв. Тя ще отговаря на всички европейски изисквания. Люлките са много скъпи, защото са пригодени за инвалидни колички, а имат и ред други спецификации.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button