Регион

6-километрова колона от тирове на границата, ограничават камионите по празниците

Опашка, архив6-километрова колона от товарни автомобили се е образувала на граничен пункт „Капитан Андреево“, съобщават от митница Свиленград.

Причината за опашката е в засиления трафик преди почивните дни, който капацитетът на пункта не може да поеме. Тази сутрин движението е било изключително интензивно, обясниха от митницата. В същото време всички трасета са отворени и обработката се извършва без прекъсване. Няма спиране на системите на границата.

От митницата очакват намаляване на трафика в началото на седмицата.

Във връзка с очаквано повишение на интензивността на движението на автомобили, свързано с пътуване на гражданите из страната по повод Коледно-новогодишните празници, АПИ въвежда временна организация и безопасност на движението по определени участъци от Републиканската пътна мрежа.

В област Хасково е определен първокласен път І-8, в участъка Пловдив – Свиленград, с която се ограничава движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 тона, включително ремаркета и полуремаркета. Ограничението е на датите: 21 декември за времето от 16 до 20 часа, на 1 януари 2014 г. от 12 до 20 часа и 5 януари 2014 г. от 12 до 20 часа. Забраната за движение не се отнася за МПС, превозващи опасни товари, бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Определените паркинги са: „Ханче Клокотница“, „Трансгруп“, „Кямил парк“ и „Шаллале“, „Голямата Гергана“, „Иляз парк“, „Руски паркинг“ и „Генералово“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button