Хасково

„Арарат“ с две изложби за два дни

ИзложбаРисунки, картички, апликации, кукли, сурвачки и часовник-уникат изработиха децата от школата по арменски език при хасковското читалище „Арарат“.

Произведенията са събрани в изложбата „Моята Коледа“, която бе открита днес в читалището. Сред младите автори на коледните творби са Марчела Калджиян, Михаил Тенчев, Кеворк и Филип Зобуян, Дениз Карекинян, Лора Твапанян, Наско Делчев.

Секретарят на читалището Вера Томасян сподели, че това е втората изложба в „Арарат“ за два дни. Снощи там е била подредена „Сръчните ръце на арменката – минало и настояще“. На нея са били показани бродерии, гоблени, някои от които са изработени в далечната 1915 г.

Томасян съобщи, че децата в школата ще имат Коледно тържество на 24 декември. Тогава арменската църква в Хасково „Сурп Степаннос“ (Свети Стефан) има храмов празник. Малчуганите ще имат и още едно тържество в навечерието на арменската Коледа – 6 януари.

Изложба  Изложба 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button